Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi organizira brezplačno enodnevno osnovno izobraževanje o trgovanju z ljudmi za zaposlene v policiji, na upravnih enotah, zavodih za zaposlovanje, centrih za socialno delo, zaposlene v zdravstvu in šolstvu.

Izobraževanje je del programov (Re)integracija žrtev trgovanja z ljudmi in Zaznavnica, ki ju sofinancirajo Veleposlaništvo ZDA, Ministrstvo za zdravje ter FIHO in ga organiziramo v sodelovanju s Policijo.

V mesecu marcu bomo izvedli dve enodnevni osnovni izobraževanji, in sicer 19. 3. 2019 in 26. 3. 2019. Izobraževanje bomo izvedli v prostorih Policijske akademije v Tacnu v Ljubljani.

Ker lahko prav vsak, predvsem pa zaposleni v sociali, policiji, šolstvu, zdravstvu, na upravnih enotah in zavodih za zaposlovanje naleti na osebe, ki so možne ali dejanske žrtve trgovanja z ljudmi (prostitucija, delovno izkoriščanje, prisilne poroke …) in med katerimi zaznavamo poleg tujih državljank in državljanov tudi vedno več slovenskih državljank in državljanov, med njimi celo pogosto mladoletne osebe, se nam zdi pomembno, da vas opremimo z osnovnimi informacijami o problematiki, ki je prisotna tudi v Sloveniji, sistemu pomoči, ki obstaja, ter da skupaj različne skupine strokovnih delavcev poglobimo sodelovanje na področju prepoznavanja in nudenja pomoči osebam z izkušnjo trgovanja z ljudmi.

Vljudno vas prosimo, da na izobraževanje povabite sodelavke in/ali sodelavce, ki o trgovanju z ljudmi ne vedo veliko, saj bomo na izobraževanju poudarili osnove ter se s pomočjo analize konkretnih primerov pogovorili o vlogah posameznih institucij ter sodelovanju med nami.

Udeležence prosimo, da na info@drustvo-kljuc.si posredujejo naslednje podatke: Ime in priimek, zaposlitev, e-mail in izbrani datum izobraževanja.

Vsa mesta za obe izobraževanji so zapolnjena, zato prijave niso več možne.

Za dodatna pojasnila smo na voljo na info@drustvo-kljuc.si

          

Najnovejši prispevki