Knjige

Katjuša Popović: Vidim jutra

Ob dnevu boja proti trgovanju z ljudmi je v letu 2019 izšla knjiga z naslovom Vidim jutra, avtorice Katjuše Popović. V knjigi je zbranih veliko trenutkov, usodnih korakov v izkoriščevalska okolja in pravih smeri za izhod iz njih. Vse je realno in resnično, ljudje ki so vse to doživeli pa so bili navdih avtorici.

Knjiga je nastala v okviru projekta Celostna oskrba žrtev trgovanja z ljudmi, ki ga podpira Mestna občina Ljubljana, Oddelek za zdravje in socialno varstvo. Knjiga je na voljo v srednješolskih in splošnih knjižnicah,naročite pa jo lahko tudi preko e-pošte info@drustvo-kljuc.si.

Društvo Ključ: (Re)integracija žrtev trgovanja z ljudmi.

e-publikacija Reintegracija

Ministrstvo za notranje zadeve: Priročnik o identifikaciji, pomoči in zaščiti žrtev trgovine z ljudmi. Priročnik

Katjuša Popović in Polona Kovač: Boj proti trgovanju z ljudmi v Sloveniji – pregled področja od 2001 do danes. 15 let Društva Ključ – centra za boj proti trgovini z ljudmi. 

WP_001599

Strokovna publikacija je izšla aprila 2016 in predstavlja pregled področja boja proti trgovanju z ljudmi v Sloveniji vse od začetka pa do danes. Predstavljeno je tudi delo Društva Ključ v tem obdobju ter posebno poglavje s predstavljenimi pomanjkljivostmi, ki znotraj sistema še vedno niso urejene, in idejami, kako jih urediti.

PREZRTO: Trgovanje z ljudmi in korupcija. (Avtorji prispevkov: Dr. Aleš Bučar Ručman, Dr. Bojan Dobovšek, Polona Kovač, Dr. Janez Mekinc in Katarina Mušič)

13444003_10209224533788494_8073187_n (1)

Strokovna monografija.

Polona Kovač: Loverboy

1

Mladinski roman o prijateljstvu in pustolovščinah treh najstnikov, Lare, Anje in Petra, ki skupaj preživljajo proste trenutke poletnih počitnic. Ko se Anja zaljubi v postavnega Denisa, ki mu Lara in Peter ne zaupata, se njihovo prijateljstvo postavi na nitko, vendar Lara in Peter ne odnehata in Anji stojita ob strani in jo skušata opozoriti na nevarnost. Zgodba prikazuje, kako pomembno je podpirati ljubljene osebe, kljub temu da včasih zavrnejo našo pomoč.

Roman je v slovenskem jeziku na voljo v splošnih knjižnicah ter knjižnicah osnovnih šol.

V angleškem jeziku pa je na voljo na: http://www.amazon.com/Loverboy-Polona-Kovac-ebook/dp/B00IYE45XM

Katjuša Popović: Prodano življenje

12507307_1185963001432050_3779488059182014720_n

Biografija žrtve trgovine z ljudmi v Republiki Sloveniji. Kratek roman je zapisan po resnični zgodbi žrtve trgovine z ljudmi v Sloveniji in se dotika problematike prisilnih porok, »tradicije«, izbrisanih, nasilja, zlorab …

Roman lahko naročite preko e-pošte info@drustvo-kljuc.si.

Polona Kovač: Shattered Dreams (Razbite sanje)

51fkfT4wcLL._SX310_BO1,204,203,200_

Roman o usodi dveh deklet, Bolgarke in Slovenke, ki sta prodani v tujino, izkoriščeni, pretepeni in posiljeni. Zgodba o dekletih, žrtvah trgovanja z ljudmi, ki se trudita preživeti. Kljub tragičnim okoliščinam se med dekletoma razvije pristno prijateljstvo, ki jima lajša položaj in daje upanje na boljšo prihodnost.

V angleškem jeziku na voljo na: http://www.amazon.com/Shattered-Dreams-Polona-Kovac-ebook/dp/B009TAZWL4

Somaly Mam: Molk nedolžnosti

Somaly Mam se je rodila v revni družini. Večkrat so jo prodali kot sužnjo in pri šestnajstih je bila prisiljena v prostitucijo – do takrat so jo že najmanj sedemdesetkrat posilili. V knjigi Molk nedolžnosti opisuje svoje otroštvo, pripoveduje o trpinčenju v bordelih in zelo čustveno pripoveduje o usodi številnih otrok, ki so jih grozljivo mučili.

Mende Nazer: Sužnja

Mende Nazer je odraščala v Nubskem gorovju. Njeno srečno otroštvo se kruto konča, ko v vas pridejo roparji. Mudžahedini so poklali vaščane, posilili ženske in ugrabili otroke. Med njimi je bila tudi dvanajstletna Mende. Mende je kupila premožna Arabka iz Kartuma. Izgubila je svobodo in ime, od takrat je morala živeti kot domača sužnja, abda brez plačila in brez prostih dni. Z jedilnimi priborom, ki ga je smela uporabljati le ona, je jedla ostanke, ki jih je družina pustila na krožnikih. Spala je na tleh v vrtni lopi, kamor so jo zaklenili vsak večer. Sedem težkih in samotnih let ni vedela, ali so njeni domači še živi. Spomladi leta 2000 jo je gospodarica poslala k svoji sorodnici v London, kjer je Mende uspelo navezati stik z nubskimi izseljenci, ki so ji skupaj z britanskim novinarjem Damienom Lewisom pomagali do svobode.

Najnovejši prispevki