V torek, 19. 3. 2024, smo v sodelovanju z Delavska svetovalnica in U.S. Embassy Ljubljana pripravili enodnevni dogodek z naslovom Prisilno delo – prepoznava in pregon kaznivega dejanja v Sloveniji. Osrednja gostja dogodka je bila ameriška sodnica Taryn A. Merkl, ki deluje na področju boja proti trgovanju z ljudmi.

S svojimi prispevki so sodelovali Jože Levašič, okrožni državni tožilec svétnik, Damjana Slapar Burkat, direktorica Uprave za nadzor FURS in Goran Lukić, predsednik Delavske svetovalnice. Pogovor je moderirala dr. Danijela Frangež.

Odprli so se različni pogledi, dileme, izpostavljeni so bili izzivi, s katerimi se pri svojem delu srečujejo različni akterji, zagotovo pa smo pridobili sveže informacije in znanje.

Najbolj nas veseli, da smo se povezali z različnimi sogovorniki, ki jim je mar in se trudijo vsak na svojem področju. Želimo si še več podobnih dogodkov.

Dogodek je bil izveden ob finančni podpori U.S. Embassy LjubljanaMestna občina Ljubljana in Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij.

Prikaži manj

Najnovejši prispevki