VICTOR – Victims of Child Trafficking – Our Responsibility

Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi je partner v projektu VICTOR, v katerem sodelujejo še grška nevladna organizacija The Smile of the Child (vodilni partner v projektu), Nadja Centre iz Bolgarije in Save the Children Romania. Projekt sofinancira Evropska komisija.

Namen projekta je povezovanje in sodelovanje nevladnih organizacij, ki delujejo na področju boja proti trgovanju z ljudmi – trgovanju z otroki. Januarja 2014 smo izvedli strokovno usposabljanje za strokovne delavce s področja sociale, ki bi pri svojem delu lahko prišli v stik s potencialnimi ali dejanskimi žrtvami trgovanja z ljudmi – otroki. Usposabljanja se je udeležilo 50 strokovnih delavcev, zaposlenih v centrih za socialno delo, centru za tujce, azilnem domu ter nevladnih organizacijah.

V okviru projekta v obdobju od maja do decembra 2014 posebno pozornost namenjamo INFORMIRANJU, katerega namen je splošno in strokovno javnost osveščati o problematiki trgovanja z ljudmi – ženskami, moškimi in otroki. Za kakršnekoli informacije smo vam na voljo od ponedeljka do petka na brezplačni telefonski številki 080 17 22 (od 9. do 13. ure), preko elektronske pošte info@drustvo-kljuc.si in Facebook strani Društvo Ključ.

Najnovejši prispevki